Administratie voor DGA

Bent u als directeur of ondernemer grootaandeelhouder actief, dan bent u verplicht om de zogenaamde DGA administratie te voeren. Dit om het loon uit uw onderneming te administreren. Het kost u veel tijd en het is misschien niet uw expertise of hetgeen waar u direct zin in heeft. Werkkostenregeling, vrijstelling, privébijtelling voor de auto van de zaak, de gebruikelijkheidstoets en nog veel meer. Waar moet u allemaal aan voldoen? Welk voordeel kunt u behalen? WePayPeople Outsourcing is de expert op het gebied van DGA en u kunt deze administratie aan ons uitbesteden. Zo kunt u zich concentreren op uw primaire proces namelijk uw ondernemen.

Wat biedt WePayPeople Outsourcing u?

Voor een all-in DGA Administratie concept bieden wij u maandelijks de volgende service:

  • Loonjournaalpost
  • Loonstrook
  • Aangifte Loonheffing

 

Aan het begin van ieder jaar ontvangt u van ons uw jaaropgaaf over het voorafgaande kalenderjaar. In aanvulling op onze dienstverlening bieden wij, indien gewenst, ‘betaalservice’. Als u gebruik maakt van deze betaalservice verzorgen wij naast de salarisadministratie ook alle betalingen en afdrachten zoals netto salarissen en loonheffingen. Zo ontvangt u één overzicht met de salariskosten per jaar. U bent dan verzekerd van correcte en tijdige betalingen.

Gratis DGA Administratie?

Informeer naar de mogelijkheden en neem contact met ons op

Gebruikelijk loon voor DGA in 2017

Het loon voor 2017 moet ten minste worden gesteld op het hoogste van de volgende bedragen:

  • 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking;
  • het loon van uw meestverdienende werknemer of van een verbonden vennootschap
  • €45.000 (bedrag voor 2017).

 

U mag het loon in de volgende gevallen op een lager bedrag vaststellen:

  • U maakt aannemelijk dat het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking lager is dan €45.000. U stelt dan het loon op 100% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking.
  • U maakt aannemelijk dat 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking lager is dan het loon van de meestverdienende werknemer van u of van een verbonden lichaam. U stelt het loon op 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking met een minimum van €45.000.

Gespecialiseerde ondersteuning nodig?

In tegenstelling tot de aangifte BTW is de aangifte loonheffingen veel ingewikkelder. Speciale software is nodig of u bent verplicht dit onder te brengen bij uw accountant. Die vaak duurder zijn dan WePayPeople Outsourcing. WePayPeople Outsourcing is gespecialiseerd in het overnemen van administraties. Een meer dan betrouwbare en ervaren partner, waaraan u zorgeloos uw administratieve verplichtingen kunt uitbesteden. Wij snappen de complexe regels van het Nederlandse belastingstelsel als geen ander. Vragen over gebruikelijke loon 2017? Van plan een BV op te richten? Andere vragen?

Bel ons via 020 – 820 15 68, of neem contact op via onze website.

WePayPeople Outsourcing uw kwalitatief hoogstaande business partner: